Sitä lähdettiin katsomaan läheltä ja kaukaa. Kuka nous fillarin kyytiin, kuka liftas peukalollaan. Kuka tilas vuokra-auton, kuka taxin, kuka yksityiskoneen. Lähempää asuvat tulivat ihan jalkapatikalla.

Oli siinä ihmettelemistä, naamakirjan päivityksissä juoruiltiin, lööpeissä hehkuteltiin, huhu kulki kulovalkean lailla. Se oli oikea uutispommi.

No jotta olis uus kuningas syntyny! Siinä rupes naapurinkin muori villasukkia kutomaan kultalangasta, lahjoja ruvettiin ostaan roppakaupalla, mutta ei ihan lähikaupasta. Oli tablettii, mersuu, älypuhelimii, vaatteet silkkii ja jotain blingblingii.

Noo, kuulitkos, että ei sitä missään kuninkaanhuoneella ilmotettu? No missäs sitten? Iltasanomissako vai kymmenenuutisissa? Nooo eii. Ne sano, että taivaalle olis ilmestyny joku valoilmiö! Ai niinku meteoriitti tai auringonpimennys?  Ei ku, annas ku minä kerron; jotku tyypit oli ollu duunis jossain saharan autiomaalla, ne oli joitain öljynporaajia ja sit yhtäkkiä ne näki sellasen kumman tyypin sellasessa ihmeasussa ja se loisti silleen niinku hohtokeilauksessa vaatteet hohtaa. Ja se rupes räppää tiiätkö niille duunareille, että kuningas on syntynyt. No ei siinä kaikki, taivaalle ilmesty sellanen kirkas valoilmiö, minkä perusteella porukka sit ties, mistä sen kuninkaan löytää.

No oli siinä tosiaankin ihmettelemistä kerrakseen. Luultiin jo, että maailmankirjat on menny sekasin. Eihän sitä kuningasta löydetty mistään palatsista tai kultahuoneesta. Siellä hän oli, peltisen rakennelman kylmällä lattialla, onnellisen äitinsä sylissä. Koko slummialueen tienoo oli tullut häntä katsomaan. Oli siellä muitakin ja kaikilla oli jotain mukanaan.

Eikä tämä kuningas mikään tavallinen kuningas ollutkaan. Sanottiin, että hän olis tullut vapauttaan ja armahtaan kaikki, siis kaikki! On siinä kyllä ihme kuningas.

Mainokset