Taitan kirjansivun ylänurkan merkiksi keskeneräisestä lukuhetkestä, sammutan lukulampun. Jään ihastelemaan ilta-auringon kajoa, liekehtivän oranssi vasten tummaa horisonttia. Jostain kuuluu kiireisten askelten kaikua.

Käyn sulkemassa raolleen jääneen oven, lapset nukkuvat, suloinen tuhina täyttää huoneen. Eilen vielä ihmettelin lapsuuteni muistoja, tänään rakennan pilvilinnoja omilleni.

Sytytän vaniljantuoksuisen kynttilän, käperryn lämpimän huovan syleilyyn. Leikkisät varjot kisailevat liekin lepatuksesta. Silmäluomet painuvat kiinni.

Ulko-ovi kolahtaa. Laitat takin naulakkoon, hiippailet sohvalle käpertyneen kerän luo. ”Kulta”, kuiskaat. Suljen hetkeksi vielä silmäni. Tuot kuuman kupposen teetä vierelleni, hetki yhdessä, ihan kahdestaan. Tässä on hyvä olla, elämän keskivaiheilla.

Mainokset