Mitäs läksit miltei täyttä kuuta uhmaamaan.

Nyt se mua jahtaa, hokee samalla jotain mantraa. Kutsui UniJukan luokseen, oikein komensi ja käski. Sanoi ettei oo asiaa Pohojosen akan luo mennä. Hänen joka etelään muutti ja Ukko Kuuta läks kiusaamaan. Ei oo aito etelän akka se semmonen.

Mistäs minä mistään täydestä kuusta tiesin, ruikutan ja kääntyilen nyt pesäkolossani, läksin vaan merta kokeilemaan päivän lämpimän sekä tyttöjä viihdyttämään.

Kastoin varpaani veteen maitoiseen ja sinne astelin. Kastauduin ja annoin käteni johdattaa aaltoja tutkimaan. No en arvannut en, että sinä Ukko Kuu vallan vihastuisit.

Nyt väität Ukko Kuu hopeinen, että täyden kuun aika on sinun ja meren. Sellaisena aikana sinä kutsut merta luoksesi. Ei silloin kuulemma sovi merta mennä kokeilemaan. Sellaisena aikana akka Pohojosen lillukoon joissa ja järvissä, kunnes aika kuun ja meren on mennyt.

No tästäpä viisauden opin Ukko hopeinen, ettei täydenkuun tienoilla merta sovi mennä uhmaamaan. Jospa anteekspyynnön hyväksyt multa ja päästät UniJukan luokseni. Hyvää yötä Ukko hopeinen. Hyvää yötä!

Mainokset