Kaulaani koristaa kolme erikokoista helmeä. Yksi niistä on aivan pieni, miltei huomaamaton. Toinen on hiukan suurempi, mutta pieni sekin vielä. Kolmas on näistä kolmesta suurin.

Pienimmän helmen pinta helmeilee sinisen eri sävyissä, sen sisin on täyttä kultaa. Voit jopa nähdä sen pintaa koristavan pienoiset siivet. Tämä helmi on erityisen tärkeä ja arvokas kantajalleen, siksi se on helminauhalla keskimmäisenä, lähellä sydäntä.

Keskimmäinen helmistä on sävyltänsä tummin. Sen pinta leimuaa harmaan eri sävyissä. Tarkemmin katsottuna sen väri muuttuu harmaasta suloisen ja pehmeän vaaleanpunaiseksi. Tämä helmistä viihtyy mieluiten lähellä kantajansa kaulaa vasten.

Isoin helmistä säkenöi auringon kaikissa väreissä. Tämän helmen pinta väreilee. Kun sitä koskettaa, siitä huokuu lämpöä. Tämä helmi aivan kuin kutsuu lähellä olevat luokseen.

Näiden kolmen helmen joukossa kimaltelee vielä neljäs helmi, jonka kantajansa on miltei unohtanut. Se on kooltansa miltei mitätön, mutta arvoltansa yhtä arvokas kuin muutkin helmet. Se on juuri ja juuri silmin havaittavissa. Sen pinta kuultaa taivaankannen eri sävyissä. Se on kuin lasia, yhtä hauras ja läpikuultava. Tämä helmi aivan kuin häviää muiden helmien joukkoon tuossa kauniissa helmien vanassa.

Näitä helmiä minä arvokkaasti kannan ja annan niiden kauneuden säihkyä kaulallani. Yhtäkään helmeä en antaisi pois, en ainuttakaan muistoa niistä. Muistan jokaisen hetken, jolloin olen kaulaani saanut ne koristamaan. Niitä vaalin ja hoidan ylpeydellä.