Ihmisiä erin värisiä, erin kokoisia, istuvat kylki kyljessä. Katselen liikehdintää, pientä palloa, jonka perässä juoksee suuri joukko hikisiä miehiä .

Ilmassa aistii jännitystä. Huutoa, riemua ja pettymyksen kyyneliä, pallo lipuu maaliin. Aikuiset miehet hyppäävät toisensa syleilyyn. Punatakkinen henkilö painautuu polvilleen maahan, tehden ristinmerkkiä rintaansa. Isokokoisen miehen suupielistä kantautuu pettymyksen karjaisu, kyyneleet valuvat valtoimenaan maalatuille poskille.

Areena täyttyy liikehdinnästä, metelistä.

Joukko hiljenee. Pian tunteikas puheensorina kantautuu korviin. Areena tyhjenee.

Mietin hikisiä miehiä toistensa syleilyssä. Mietin pientä palloa, mikä saa niin suuren tunteiden purkauksen aikaiseksi.

Minua ei pienen pallon liikehdintä hetkauta, ei hikiset miehet toisensa syleilyssä. Silti seison kädet taivasta kohden. Huudan täyttä kurkkua. Sydämeni täyttyy tunteista, joita minun on vaikea järjellä ilmaista. Hypin, tanssin. Näen kuinka voitto on saavutettu.

Minulla on paljon suurempi syy heittäytyä maahan, polvistua ja paina pääni kunnioitukseen. Syyt siihen olet Sinä Luojani. Sinä ansaitset kaiken ylistyksen ja tunneryöpyn.